" />

" />Een gezonde bonensoep | Bruine bonensoep

Een gezonde bonensoep

Een bonensoep is erg goed voor de gezondheid, vooral omdat bonen veel goede voedingsstoffen te bieden hebben. In de meeste gevallen wordt er een bruine bonensoep gemaakt. In bruine bonen zitten voedingsstoffen die je nodig hebt voor de ondersteuning van je gezondheid. Hierbij valt te denken aan vezels, kalium, koper, magnesium, eiwitten, vitamine K, foliumzuur, ijzer en fosfor. Wanneer er een soep wordt gemaakt met enkel bruine bonen in de basis, zonder toevoeging van bijvoorbeeld worst of spekjes, dan geniet je van een gezonde soep. Wil je ook profiteren van de voordelen van andere bonen in de soep? Dan kun je diverse andere bonensoorten toevoegen aan het recept voor bruine bonensoep.

 

Andere bonensoorten

Je kunt diverse andere bonensoorten toevoegen aan je bruine bonensoep. Een bonensoep kan heerlijk worden wanneer je twee of zelfs drie bonensoorten met elkaar combineert. Daarnaast profiteer je dan natuurlijk ook van de voordelen die iedere specifieke boon je te bieden heeft. Je kan zwarte bonen toevoegen, welke vol goede voedingsstoffen zitten en vooral ook erg goed zijn voor mensen met suikerziekte. Je kan kiezen voor de smaakvolle pintobonen voor in je soep. Pintobonen zijn beige of ietwat roze gekleurd en helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen in het maagdarmgebied. Ook deze bonen bezitten veel voedingsstoffen die bijdragen aan de ondersteuning van de gezondheid. Witte bonen zijn bijzonder smaakvol en zorgen natuurlijk voor een leuke kleurvariatie. Daarnaast zijn ze gezond en gemakkelijk klaar te maken voor de bonensoep.

 

Limabonen

Een minder bekende boonsoort die ook uitstekend onderdeel kan uitmaken van een bonensoep is de limaboon. Deze biedt ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zo dragen de limabonen bij aan het voorkomen van gezondheidsklachten, zoals een slechte bloedcirculatie, hart- en vaatziekten, diabetes en darmaandoeningen. Daarnaast zijn limabonen goed bij het afvallen en helpen zij bij het verminderen van stress en vermoeidheid. Uiteraard kan je zelf bepalen welke bonen je wilt toevoegen aan een bonensoep. Daarnaast kan je ook een basis bruine bonensoep maken en hier een kopje van een andere bonensoort doorheen doen voor wat smaakvolle variatie.


Laat een reactie achter

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2016 - 2018 | Recepten*xyz

Volg ons op: