" />

" />Bruine bonensoep variaties | Bruine bonensoep

Bruine bonensoep variaties

Bruine bonensoep is natuurlijk heerlijk, zeker als je het zelf maakt. In de supermarkt vind je bijna uitsluitend standaard soepen met bruine bonen, welke je natuurlijk zelf nog wel kunt aanvullen met extra ingrediënten, maar de basis is in beginsel toch al minder smaakvol dan wanneer je de soep zelf maakt. Er zijn veel verschillende soorten recepten voor bruine bonensoep te vinden, waardoor je gemakkelijk kunt kiezen voor een variant met producten die het best bij je passen. Heb je al vaker zelf soep gemaakt? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen bruine bonensoep recept te maken, met ingrediënten die jij kiest.

 

Internationale recepten

Het is een vaststaand feit dat er steeds meer buitenlandse gerechten op tafel worden gezet in de Nederlandse keukens. Zo eten we graag roti, sushi, pasta’s en pizza’s, wraps en bijvoorbeeld taco’s. Er worden ook steeds meer soepen gemaakt volgens internationale recepten. Zo is uiensoep bijvoorbeeld erg populair in een Engelse of een Franse variant. Bruine bonen worden niet in ieder land gegeten. Een Engelse variant van deze soep zal je dan ook niet zo snel tegenkomen. Toch zijn er nog voldoende internationale recepten te vinden die een smaakvolle variant zijn op de Hollandse bruine bonensoep. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor bruine bonensoep volgens een Hongaars, Surinaams of Frans recept. Er zijn ook Belgische recepten, waarin vaak bier terug te vinden is.

 

Eigen varianten

Als je een lekkere bruine bonensoep op tafel wilt zetten zonder gebruik te maken van een specifiek recept, dan kan je zelf natuurlijk diverse ingrediënten toevoegen aan de bruine bonensoep. Maak bijvoorbeeld gebruik van rundvlees of gehakt om te zorgen voor een goed vullende maaltijd, of kies voor prei en wortelen als je een vegetarische soep wilt maken. Uien worden ook vaak toegevoegd aan een basissoep en kunnen ook uitstekend met de bonen worden gecombineerd. Voor een lekkere pittige soep kan je het best gebruik maken van jalapeñopepers of Spaanse peper.


Laat een reactie achter

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2016 - 2018 | Recepten*xyz

Volg ons op: